Το δημοσίευμα της Real News αναφέρει ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το πρόβλημα ηγεσίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Η εφημερίδα γράφει ότι «ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπόκειται σε έντονη κριτική από αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους, με μομφές για διάσπαση της παράταξης και για λανθασμένες πολιτικές επιλογές».

«Τα μηνύματα έχουν σταλεί στην Πειραιώς από ολόκληρη την Περιφέρεια και όπως φαίνεται αναζητείται πρόσωπο που θα ενώνει, μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς (έλαβε το 63% στον Έβρο στις εκλογές του 2014) και Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου (πρώην προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ), προκειμένου να ξανακερδηθεί η Περιφέρεια» καταλήγει το δημοσίευμα της Real News.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ανάλογο δημοσίευμα φιλοξενούσε η εφημερίδα «Βήμα», επικαλούμενη πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι η υποψηφιότητα του κ. Μέτιου «περνάει από κόσκινο» στα κεντρικά της ΝΔ. Αν και ο κ. Μέτιος είναι του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενδεχομένως να υπάρξουν εκπλήξεις ως προς την επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, καθώς στόχος του κόμματος είναι να σαρώσει στις περιφερειακές εκλογές και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν περιθώρια για επιλογές υψηλού ρίσκου.

Εξάλλου, δημοσιεύματα που θέλουν τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη να έχει συμφωνήσει με τους Δ. Πέτροβιτς και Θ. Μαρκόπουλο να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, φαίνεται πως δεν έχουν βάση. Ο κ. Ζαγναφέρης έχει ήδη δηλώσει δημόσια πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με τον Χρήστο Μέτιο ως επικεφαλής, αλλά από καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνεται μια τέτοια συμφωνία. Αντίθετα δύο συνεχόμενα δημοσιεύματα δύο έγκυρων αθηναϊκών εφημερίδων, με ισχυρές προσβάσεις στην Πειραιώς, κάνουν λόγο για τους Δ. Πέτροβιτς και Θ. Μαρκόπουλο. Γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει θέμα στη ΝΔ και αν τελικά ο κ. Χρ. Μέτιος δεν θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, η επιλογή θα γίνει μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Έβρου και Καβάλας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here