Και ακαδημαϊκές συνέπειες έχει η αποκάλυψη κυκλώματος στο ΤΕΙ Σερρών με «πρωταγωνιστή» καθηγητή, ο οποίος ζητούσε «φακελάκι» από τους φοιτητές του ή και ερωτικές χάρες από τις φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν το μάθημά του

Με  ανακοίνωση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Σερρών, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, ακυρώνονται οι εξετάσεις Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2018 στα μαθήματα του υπόδικου καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό μαθητών του ΤΕΙ.

Πρόκειται για τις εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένα με… 6. Μάλιστα, εξετάζεται η δυνατότητα να προηγηθεί αναβαθμολόγηση των γραπτών των δύο εξεταστικών για την ορθή βαθμολόγησή τους από ομάδα καθηγητών.

Πρόβλημα δημιουργείται και για μερίδα φοιτητών που πιθανόν έχουν αποφοιτήσει κι έχουν εγγραφεί σε μεταπτυχιακό τμήμα, καθώς και σε αυτούς που ασκούν ήδη την πρακτική τους, σε επιχειρήσεις. Εντύπωση προκαλεί και η «σιωπή» του ΤΕΙ, καθώς δεν έχει εκδοθεί, από την ημέρα της σύλληψης (1/10), ούτε μια επίσημη ανακοίνωση που να παίρνει θέση η πανεπιστημιακή κοινότητα για τα γεγονότα, εκτός από τις κατά καιρούς δηλώσεις του Πρύτανη του ΤΕΙ.

Ακόμη και η απόφαση του πειθαρχικού καθυστερεί, καθώς αυτό μόλις τώρα κατόρθωσε να συσταθεί, χωρίς όμως ακόμη να έχει συνεδριάσει, παρά τις αρχικές δηλώσεις ότι η ακαδημαϊκή τιμωρία του καθηγητή θα είναι άμεση.

 

 enikos.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here