Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του του φαντάρου Τάκη Κολλιαδέλη από το πλοίο στο οποίο επέβαινε, επιστρέφοντας στον Πειραιά από τη Χίο, όπου υπηρετούσε τη θητεία του. Το θρίλερ της εξαφάνισής του κορυφώθηκε την Παρασκευή, όταν οδηγός ταξί, ισχυρίστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι είναι ζωντανός και τον μετέφερε ο ίδιος με το ταξί του. 

Όπως είπε ο μάρτυρας, παρέλαβε τον νεαρό το πρωί της 28ης Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά. Εκείνος του ζήτησε να τον μεταφέρει στο σταθμό των ΚΤΕΛ της Λιοσίων γιατί, όπως του είπε ήθελε να πάει στη Χαλκίδα, όπου και διέμενε. 

Στη διαδρομή, είπε στον οδηγό του ταξί ότι τον λένε Τάκη και πως μόλις είχε πάρει αναβολή από τον στρατό λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Του είπε επίσης ότι περίμενε τηλεφώνημα από τους φίλους του για να του δώσουν χρήματα, καθώς εκείνος δεν είχε. 

Ο οδηγός, περιέγραψε στην εκπομπή ότι ο νεαρός φορούσε σκούρου χρώματος μπλούζα, πράσινα σκούρα αθλητικά παπούτσια, είχε ύψος 1.80 και είχε περασμένο στον ώμο του έναν μικρό σάκο. 

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο μάρτυρας είπε πως τον συνάντησε και πάλι τυχαία στις αρχές Οκτωβρίου σε μια καφετέρια στην περιοχή της Δάφνης και μάλιστα τον κέρασε και καφέ. 

Μετά από αυτή τη μαρτυρία το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής πήρε φωτιά από κλήσεις τηλεθεατών που έδιναν πληροφορίες για καταστήματα και εργαζόμενους στην περιοχή που περιέγραψε ο οδηγός ταξί. 

Στην εκπομπή μίλησε και ο φαντάρος που ταξίδευε μαζί με τον Τάκη Κολλιαδέλη. Όπως είπε οι δυο τους γνωρίστηκαν στο στρατόπεδο περίπου έναν μήνα πριν την εξαφάνισή του και έκαναν παρέα. 

Μαζί έφυγαν κατά τις επτά το απόγευμα από το στρατόπεδο της Χίου για το λιμάνι, έφαγαν σε ένα εστιατόριο, συνάντησαν ξεχωριστά κάποιους γνωστούς φαντάρους και μετά μπήκαν στο πλοίο για Πειραιά. 

Σύμφωνα με τον νεαρό, μπήκαν στο πλοίο, έστρωσαν τους υπνόσακούς τους σε ένα από τα εσωτερικά σαλόνια και βγήκαν στο κατάστρωμα για να καπνίσουν. 

Μετά από μισή ώρα, του είπε ότι θα πάει για ύπνο και ο Τάκης του απάντησε ότι θα τον ακολουθούσε αργότερα. Μάλιστα όση ώρα βρίσκονταν στο κατάστρωμα, ο Τάκης αντάλλαζε μηνύματα με τον κορίτσι του. 

Το καράβι έφτασε στις επτά το πρωί στον Πειραιά, όταν κάποιος από το πλήρωμα πήγε να ξυπνήσει τον συνταξιδιώτη του νεαρού φαντάρου.

Εκείνος τότε είδε ότι ο φίλος του δεν ήταν μαζί του. Τον κάλεσε και στα δύο κινητά του τηλέφωνα, αλλά ήταν απενεργοποιημένα. Στην αρχή σκέφτηκε πως έφυγε και ξέχασε τα πράγματά του. Πήρε την τσάντα του που ήταν ανοιχτή και τον υπνόσακό του, τον αναζήτησε στο κατάστρωμα, αλλά δεν τον βρήκε πουθενά. 

Περίμενε έξω από το πλοίο και όταν κατέβηκε και ο τελευταίος επιβάτης ενημέρωσε το πλήρωμα ότι είχε εξαφανιστεί ο φίλος του. 

Φίλοι του νεαρού φαντάρου υποστηρίζουν ότι η απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισής του κρύβεται στο στρατόπεδο που υπηρετούσε, καθώς αφότου πήγε εκεί είχε αλλάξει. 

Ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε κολλητό του φίλο πως τον ενάμιση μήνα που ήταν στο στρατόπεδο αντιμετώπιζε πρόβλημα με κάποιον δόκιμο, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. 

 Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here