Με επίθεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου παρουσίασε την πρότασή του για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε ξανά, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και σημείωσε: όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο.

Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές. Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση είναι ένα αναχρονιστικό μονοπάτι προς ένα συνταγματικό τέλμα. «Δεν ακουμπά δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, ανάπτυξη, δικαιοσύνη, δημοσιονομική σταθερότητα. «Μένουν άθικτες δομές που συνέτειναν στη σημερινή οπισθοδρόμηση».

«Με την πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «συριζοποιήσει» το Σύνταγμα. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά

Η κυβέρνηση στην πρότασή της αφήνει άθικτες όλες τις δομές που συνέτειναν στη σημερινή οπισθοδρόμηση, όπως Εκπαίδευση, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση. Μένουν άθικτες γιατί ακριβώς σε αυτές ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φέρει στα δικά του μικρά μέτρα όλο το πολιτικό σύστημα,  είπε ο πρόεδρος της ΝΔ..

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα. Γι’ αυτό είχα προτείνει να υπερψηφιστούν τώρα όλα τα άρθρα που θα τεθούν προς αναθεώρηση. Ώστε στην επόμενη Βουλή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος, αφού εκφραστούν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το άρθρο 16Σ πρέπει να αλλάξει. Αφήνουμε πίσω μας ιδεοληψίες που οδηγούν σε τεράστιες οικονομικές απώλειες τις ελληνικές οικογένειες και εμποδίζουν τη χώρα από το να καταστεί εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ανέφερε.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here