Πίσω στην αφετηρία επιστρέφει η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα με κατηγορούμενο τον γιο του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του οποίου εργαζόταν το θύμα.

Η υπόθεση επρόκειτο να ξεκινήσει να εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο τον 33χρονο γιο του επιχειρηματία. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να μην τη δικάσει, παρά να παραπέμψει την υπόθεση στον στρατιωτικό εισαγγελέα, επειδή ο κατηγορούμενος ήταν στρατιώτης όταν έγινε το έγκλημα. Τη σχετική πρόταση έκανε ο εισαγγελέας και έγινε ομόφωνα δεκτή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η δικαστική έρευνα, δηλαδή η ανάκριση, ξεκινάει από την αρχή στα στρατιωτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος μπάτλερ είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα της πολυτελούς βίλας του επιχειρηματία. Το βράδυ της δολοφονίας του έλειπαν από το σπίτι τόσο οι γονείς του κατηγορούμενου, όσο και το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό της οικογένειας. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια χάρη στην επιμονή της μητέρας του θύματος που με τη βοήθεια δικηγόρου εντόπισε σημαντικά κενά στις καταθέσεις που εμφάνιζαν το θάνατο ως δυστύχημα. Τα κίνητρα του εγκλήματος φέρεται να είναι σεξουαλικά- το θύμα δεν υπέκυψε στις επιθυμίες του φερόμενου δράστη.

 Δεν σκότωσα τον μπάτλερ

Ο 33χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 25χρονου μπάτλερ. Επανέλαβε στο δικαστήριο ότι δεν τον σκότωσε εκείνος και υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να τον μπλέξουν στην υπόθεση. 

Το βούλευμα πάντως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπει τον γιο του επιχειρηματία σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ σύμφωνα με την κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα, καθώς το θύμα έφερε αρκετές κακώσεις σε επίμαχα σημεία του σώματός του. 

Αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ήταν ένα κάταγμα που εντοπίστηκε σε οστό του λαιμού, ενώ συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν ότι το πτώμα του είχε τοποθετηθεί προσεκτικά στην πισίνα, ώστε το χλώριο να αλλοιώσει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν τον δολοφόνο. 

 

 E-Daily.gr  starSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here