Τη δύναμη πυρός τους δοκίμαζαν τα άτομα που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη στις 07:10 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι ο μηχανισμός δεν φαίνεται να παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά σε μια ομάδα που είναι πολύ πιθανό να ήθελε να κάνει «πρόβα» επίθεσης. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια και ένα ρολόι. Είχε τοπιοθετηθεί, δε, σε ένα κουτί από παπούτσια. 

Ο νεωκόρος της εκκλησίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, εντόπισε το ύποπτο κουτί όταν προσήλθε στο ναό για τον ανοίξει και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. 

Στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός από το Τμήμα Εξαρχείων, ο οποίος τραυματίστηκε από την έκρηξη. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο νεωκόρος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αργότερα, πήρε εξιτήριο. 

Οι Αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για το σημείο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστο μέρος, όπως, επίσης, για το ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. 

«Από την κεντρική είσοδο του ναού πήραν το δέμα (σ.σ. ο αστυνομικός και ο νεωκόρος) και το πήγαν προς τα αριστερά του ναού. Εκεί εξερράγη. Χύθηκε και αίμα δηλαδή, γιατί τραυματίστηκε ο αστυνομικός», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος, ιερωμένος της εκκλησίας, περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά την έλευση της αστυνομίας στο ναό.  Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here