Εξώδικο στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, απέστειλε σήμερα ο δικηγόρος, Θανάσης Πλεύρης, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών που ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο εξώδικο ο κ. Πλεύρης εκφράζει την έκπληξή του για τη διαρροή στον Τύπο του πορίσματος της ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών, με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η μυστικότητα της διαδικασίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας των εντολέων του. «Διαμαρτύρομαι για την παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως άμεσα μας ενημερώσετε για το εάν όσα αναγράφονται στα δημοσιεύματα περί ύπαρξης πορίσματος ισχύουν» αναφέρεται στο εξώδικο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, προτείνει απόταξη ή αργία για τους οκτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Για τις τελικές αποφάσεις αρμόδιο είναι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το πόρισμα θα σταλεί στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Kathimerini.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here