«Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Ο υπουργός Παιδείας από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και σε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε θερμότατα γι’ αυτή τη συνεργασία, νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

«Τοποθετούμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στον πανευρωπαϊκό χάρτη τον ακαδημαϊκό, με ιδιαίτερες αξιώσεις», ανέφερε η υφυπουργός, επισημαίνοντας πως «έχουμε στα χέρια μας, στην περιοχή μας, δύο ιδιαίτερα αναπτυξιακά εργαλεία, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας που συστήνουμε».
Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Στα λευκά ντυμένη

Στο πλάι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με την ευκαιρία των εγκαινίων του σταθμού του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Φορώντας ένα λευκό φόρεμα, ελαφρώς ανοιχτό στους ώμους και έχοντας πιάσει πίσω τα μαλλιά της πλεξούδα, η Κατερίνα Νοτοπούλου χαμογελούσε στον φωτογραφικό φακό.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης ήταν παρούσα μαζί με τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά του Συλλόγου Down Βορείου Ελλάδος και άκουσε τα κάλαντα που έψαλαν.

Στη συνέχεια η κυρία Νοτοπούλου πήγε στην ξενάγηση στο μετρό της Θεσσαλονίκης και για να προφυλαχθεί από το κρύο «κάλυψε» με ένα σάλι το πάνω μέρος του φορέματός της.

Φωτογραφία: Eurokinissi- INTIME NEWS

 iefimerida

voriaSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here