Για ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου το μεσημέρι της Δευτέρας κάνουν λόγο δημοσιογραφικές πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται μέχρι στιμής τουλάχιστον από το Μαξίμου.

Πρόκειται για τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή που μας πέρασε, αλλά αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το newsit.gr είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες άλλωστε θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίζεται αυτή μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος πήραν το… χρόνο που ήθελαν με την αναβολή της Παρασκευής και τώρα καλούνται (ο δεύτερος περισσότερο) να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το δίλημμα του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πάντως, παραμένει: στήριξη στην κυβέρνηση ή ψήφος εμπιστοσύνης.

Τι θα… πουν τη Δευτέρα

Αν και όλα παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος (μετά το… άκυρο που του έριξαν οι ίδιοι οι βουλευτές του) αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό και να “βγάλει” από το κυβερνητικό σχήματα τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, θα συνεχίσει μεν να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ όταν φτάσει η ώρα για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος θα θέσει στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Τσίπρας για Καμμένο στην Ελλη Στάη:

topontikiSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here