Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Με αυτά τα λόγια από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Πάνος Καμμένος έθεσε εκτός  κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ την  υπουργός Τουρισμού, Κουντουρά

Από εχθές, σε δήλωση ανοιχτής υποστήριξης της κυβέρνησης Τσίπρα προέβη η υπουργός Τουρισμού (και βουλευτής Α’ Αθηνών) Ελενα Κουντουρά η οποία, σε ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο των Ανεξ. Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Η υπουργός, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα, την επομένη δηλαδή της αποχώρησης του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι παραμένει «συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια» και ότι θα συνεχίζει να πορεύεται με «σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Σχετικά με την απουσία της από τις συνεδριάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ, η κυρία Κουντουρά εξήγησε ότι βρίσκεται σε «προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια υπουργεία». Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση της κυρίας Κουντουρά τη θέτει κατά τα φαινόμενα εκτός ΑΝΕΛ, αφού δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την υπουργική καρέκλα και παράλληλα σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η υπουργός Τουρισμού είναι μία από τους τέσσερις (4) από τους επτά (7) βουλευτές των ΑΝΕΛ που αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (μαζί με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι), μια ποσόστωση που δείχνει πόσο δεμένο είναι το αριστεροδεξιό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πόσο διάτρητο είναι το αφήγημα περί κεντροαριστερής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για την Ιστορία, η δήλωση της κυρίας Κουντουρά έχει ως εξής: «Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού. » Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση. » Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας. » Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον». Πηγή: Protagon.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here