«Σε μια εβδομάδα θα σας πω ποιος σκότωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι θα την υπερψηφίσει καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγκάζει τους γείτονες να πάρουν μία σύνθετη ονομασία.

«140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι κάτι κάνουμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια. Προτιμάμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να λέμε στο διπλανό κεφάλι -Που επίσης είναι χωμένο στην άμμο.

Η επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος. Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ. Αν καταψηφισθεί η συμφωνία δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά ο Ζάεφ. Και στη θέση του θα έρθει ο Γκρούεφσκι».

Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε: «Ποια θα είναι η τύχη της συμφωνίας αν την παραπέμπαμε στην επόμενη Βουλή & σε μια κυβέρνηση της ΝΔ;». Αυτός ακριβώς ήταν ο πραγματικός φόβος τόσους μήνες της ΝΔ. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα εύχονται: «Ψηφίστε να τελειώνουμε, ψηφίστε να μην έρθει σε εμάς η καυτή πατάτα. Ξέρω και εγώ κ.Μητσοτάκη ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την ψευδαίσθηση του απόλυτου. Δεν θέλουν έναν ηγέτη που θα τους πει ότι η ζωή είναι πολύπλοκη. Ότι χρειάζονται και συμβιβασμοί. Όμως η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι άλλη: Είναι η θυσία».

Αναφερόμενος στον Τσίπρα είπε: «Μετά τους τακτικισμούς του κ.Τσίπρα & τις μεταγραφές βουλευτών αρκετοί είναι αυτοί που μας καλούν να πούμε όχι στη συμφωνία ανεξαρτήτως αν είναι καλή. Εδώ να πω δυο λέξεις στον κ.Τσίπρα: Την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους και εσείς δεν είστε εξαίρεση. Κύριε Τσίπρα συνυπήρξατε 4 χρόνια με τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Αγκαλιαστήκατε στις εξέδρες. Τους μοιράσατε υπουργικές καρέκλες. Και σήμερα παριστάνετε τον αμόλυντο προοδευτικό. Ε δεν είστε!.

Η αντισυστημική ρητορική της κρίσης έχει απλωθεί σαν μούχλα στα θεμέλια της δημοκρατίας. Σε αυτό έχετε μεγάλη συνεισφορά κύριοι του Σύριζα. Αφού η Δημοκρατία είχε ξεπουλήσει τη χώρα όπως λέγατε εσείς γιατί σήμερα κάποιοι να μην φωνάζουν: Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία;

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα». «O πρωθυπουργός δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα». Ποιος έχει πει τι; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης; Είναι και ο ένας και ο άλλος. Ο ένας το ’14 ο άλλος το ’19».Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here