Αναστάτωση έχει προκληθεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, με αίτημα να απομακρυνθεί ο συμμαθητής τους από το σχολικό συγκρότημα! O 12χρονος αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, οι καταληψίες υποστηρίζουν πως ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους καθηγητές και ότι έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου. Επίσης, ότι υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο.

«Πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας», καταγγέλλει, από την πλευρά του, ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα “Μακεδονία”.

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα» δηλώνει στην “ΜτΚ”, ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε, ήδη, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου. Μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός: «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Πηγή: ant1news.gr

 Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here