Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ΠαΓΝΗ η λήψη και μεταφορά οργάνων με δότρια, μια 65χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, η οποία νοσηλευόταν στο ΠαΓΝΗ με εγκεφαλική αιμορραγία.

Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη και έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται, το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες Κυριακή 03/02/2019 και έγινε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στα ΓΝΑ «Ιποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ.

Με ανακοίνωση του ο διοικητής του ΠαΓΝΗ ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την συντονισμένη και επιτυχή διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ «ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ.»

Πηγή: cretapost.gr

 Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here