Στην Άγκυρα προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την διήμερη επίσκεψή του στην γειτονική χώρα σε μία περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στις 15:45 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο, γνωστό και ως Λευκό Παλάτι.

Το κατώφλι του Λευκού Παλατιού πέρασε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας

 

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών και στις 19:30 είναι προγραμματισμένο επίσημο γεύμα, όπου είναι προσκεκλημένοι ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και τρία επιφανή μέλη της ελληνικής παροικίας.

Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία. Το πρωί η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έχουν λάβει άσυλο στην χώρα μας, προσφέροντας αμοιβή 700.000 ευρώ για τον καθένα.

Χθες ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν έθεσε στην ατζέντα την φερόμενη «τουρκική μειονότητα» και το θέμα των νησιών και του Αιγαίου.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

 

 Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here