Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι ενώ στη χώρα υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, η ατζέντα επικεντρώνεται στην μικροπολιτική.

Υπογράμμισε ότι το κύριο μέλημα του Πρωθυπουργού είναι να διατηρηθεί στην καρέκλα και της αντιπολίτευσης να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Ο κ. Θεοδωράκης, επικέντρωσε την κριτική του, στις επιστολές των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάθε νομοσχέδιο που θα φέρνει η Κυβέρνηση προς ψήφιση, στη Βουλή. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «διπλή ανηθικότητα», καθώς έδωσαν «λευκή επιταγή» στον Τσίπρα, αγνοώντας τη λαϊκή εντολή και τον κόσμο που τους έστειλε στη Βουλή με άλλο κόμμα και παράλληλα προεξοφλούν ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο, όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά, με αφορμή τις μεταγραφές βουλευτών, από τα μικρότερα κόμματα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους.

Αναφέρθηκε προσωπικά και στον κ. Δανέλλη, θυμίζοντας ότι παλιότερα είχε δηλώσει πως αν φύγει από το Ποτάμι, θα παραδώσει την έδρα του, δέσμευση την οποία ξέχασε… Ερωτηθείς και για τη στάση άλλων βουλευτών του Ποταμιού που αποχώρησαν, απάντησε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα σχολιασμό, αλλά δήλωσε πως οι αποχωρήσεις έγιναν με εντολές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το θέμα της αλλαγής του κανονισμού στη Βουλή για τη διατήρηση των Κ.Ο με λιγότερους από 5 βουλευτές, υποστήριξε ότι είναι αντίθετος σε αυτό, παρότι δεν τον συμφέρει. Όπως είπε δεν μπορεί να υπάρχουν Κ.Ο με 3 βουλευτές κι αν η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής αποφανθεί διαφορετικά θα πρόκειται για «πραξικόπημα».

Βέβαια, τόνισε ότι θα ήταν καλό να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις, όπως το να έχει τα ίδια δικαιώματα ένας βουλευτής που εκλέχθηκε με 300.000 ψήφους, με έναν που εξελέγη με 2.000 ψήφους ή με κάποιον που εξελέγη ως αρχηγός κόμματος.

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας την σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, υποστήριξε πως αποτελεί δείγμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του κ. Καμμένου.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερη εξέλιξη από το να μην υπήρχε καθόλου συμφωνία και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είχε ξεκάθαρη στάση από την αρχή, σε αντίθεση με άλλο κόμματα ή στελέχη τους.

Πηγή: ant1news.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here