Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ήταν «προαναγγελθείσα» και «δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1. Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε «εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με προσανατολισμό τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.»

«Η συνάντηση έχει τους όρους και τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει θετικό κλίμα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Τουρκία αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κλίμα αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και να βάλουμε ένα λιθαράκι για περαιτέρω πρόοδο», σημείωσε.

«Εκφράζονται πάγιες θέσεις της τουρκικής πλευράς, αλλά και η ελληνική πλευρά έχει τις δικές της πάγιες θέσεις», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλα τα πεδία.»

«Καλούμαστε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βαλκανική»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε να κλείσει ένα μέτωπο και περνάμε σε νέα φάση στις σχέσεις μας με τους γείτονες και τη Βαλκανική. Σε αυτή τη νέα εποχή προσανατολιζόμαστε εκεί που πρέπει,  σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, τα ανατολικά μας σύνορα και τις σχέσεις μας με την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η Ν.Δ έχει επιλέξει να αμφισβητεί την  κυβερνητική πλειοψηφία»

«Είναι το μοναδικό κόμμα που ανήκει στο δημοκρατικό τόξο στην Ευρώπη, το οποίο αμφισβητεί τη σημασία και την ωφέλεια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη για την αντιπαράθεση,  καθώς  αστόχαστα υποτίμησε τη δυναμική που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ακροδεξιά μορφώματα και πρακτικές. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία κάποιων τμημάτων του πληθυσμού και να υπερθεματίσει, μετατοπίζοντας τη Ν.Δ στο δεξιό άκρο του φάσματος», υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επιπλέον, μίλησε για «σκληρό ακροδεξιό  πυρήνα», που υπάρχει μέσα στη Ν.Δ, ενώ χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη αντιπολιτευτική πολιτική αυτήν που αμφισβητεί την τήρηση των κόκκινων γραμμών εκ μέρους της κυβέρνησης».

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση επί της ουσίας των πολιτικών θεμάτων»

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση με φωνές, με κραυγές, με διαρκείς καταγγελίες και ο λόγος είναι ότι συγκεκριμένοι βουλευτές ακολουθούν τη φωνή συνείδηση τους και τοποθετούνται πολιτικά και παίρνουν την ευθύνη γι΄αυτό στο ελληνικό Κοινοβούλιο»,  ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ο Κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις στήριξαν την κυβέρνηση στη ψήφο εμπιστοσύνης»

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν συγκροτείται μόνο από μια Κοινοβουλευτική ομάδα, συγκροτείται από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  συν τους 6 εκ των οποίων οι 3 είναι υπουργοί της κυβέρνησης. ‘Αρα λοιπόν, θα ήταν παράλογο υπουργοί της κυβέρνησης να διάκεινται επί της αρχής κατά κυβερνητικών νομοσχεδίων», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Κοινοβουλευτικά πλέον τα πράγματα είναι καθαρά και τακτοποιημένα, ενώ η Ν. Δ με βάση τη δύναμης της αδράνειας συνεχίζει να επαναλαμβάνει το αφήγημα των ημερών μέχρι να βρεθεί το επόμενο.»

Πηγή: ΕΡΤ1Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here