Για να παίξει την τελευταία πράξη της, η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόσθετους «κομπάρσους», κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.

«Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δυο ενώ είναι σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζουν άλλο κόμμα», συμπλήρωσε.

Μια εβδομάδα χρειάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς Καμμένου, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος. «Θα έπρεπε να είχε επιστρέψει τόσο την επιστολή του πρωθυπουργού, όσο και αυτές των έξι βουλευτών ως ‘απαράδεκτες’».

Επανέλαβε την κατηγορία για «κυβέρνηση κουρελού» και υποστήριξε ότι η σήψη που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής και πριονίζει το πολίτευμα.

Μίλησε για νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας και τόνισε ότι το μόνο που μένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι να ορίσει τον χρόνο εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνουν νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει στην πρωτοφανή εκτροπή. Στις 26 Μαίου, ότι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα, εφόσον δεν συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις Εθνικές».

Σε αυτές τις συνθήκες οι ευρωεκλογές μετατρέπονται, ούτως ή άλλως σε εθνικές εκλογές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο Μακεδονικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» και «δεν απεμπολούμε το δικαίωμα βέτο για την πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ».

Δείτε την ομιλία του αρχηγού της ΝΔSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here