Με κάθε τρόπο διαφημίζει η Άγκυρα τη στρατιωτική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” που θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου στις θάλασσες που την περιβάλλουν, ενώ παράλληλα προβάλλει σήμερα άλλη μία άσκηση που θα διεξάγεται την ίδια περίοδο στην ξηρά.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μία επίδειξη ισχύος σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με δύο μεγάλες ασκήσεις, μία εκ των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα με την χειμερινή άσκηση ‘Ενιαία, Κοινή Άσκηση Χειμώνας-2019’, στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, της θάλασσας και της αεροπορίας, θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα. Δύο ασκήσεις που θα έχουν ιδιαίτερη σπουδαιότητα», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Στην άσκηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή και θα συνεχιστεί παράλληλα την ίδια περίοδο με τη “Γαλάζια Πατρίδα” παίρνουν μέρος οκτώ χώρες, ανάμεσά τους το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιταλία.

Την άσκηση οργανώνει το 9ο Σώμα Στρατού αλλά συμμετέχουν σε αυτή ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαχητικά και μονάδες χημικού, βιολογικού και ραδιενεργού, πυρηνικού πολέμου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χειμερινή άσκηση της Τουρκίας, η οποία στόχο έχει να δοκιμάσει τις αντοχές του στρατού της σε εξαιρετικά παγωμένες συνθήκες.

Παράλληλα, η “Γαλάζια Πατρίδα”, που θα διεξαχθεί μεταξύ 27/2-8/3 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόβα του πολεμικού ναυτικού στις θάλασσες, όπως διατείνεται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu. Θα συμμετέχουν εκτός από πλοία, ομάδες κομάντος SAT και SAS, χερσαίες δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά νέα όπλα και συστήματα και θα αποτελεί στην κυριολεξία μία “πρόβα πολέμου”, κατά το Anadolu.

 

sigmalive.comSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here