Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, στις 11 Φεβρουαρίου 2019 και ημέρα Δευτέρα προσεκλήθησαν και παραβρέθηκαν  στην δεξίωση που παρέθεσε ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα κ. Majid M. Shabestari για τα σαράντα χρόνια της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή, κατά την διάρκεια της δεξίωσης, με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.

Ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Majid M. Shabestari.  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Σοφολογιωτάτους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης για την συμμετοχή τους στην δεξίωση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ενεργό ρόλο και εξαιρετικά χρήσιμες δραστηριότητες του Σοφολογιώτατου Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή στον ισλαμικό κόσμο.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στα πλαίσια των επαφών τους συναντήθηκαν και με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κ. Μ. Αλή Χέλμι και τον ενημέρωσαν για τα θέματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον εξοχώτατο Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Majid M. Shabestari για την πρόσκληση του καθώς και τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κ. Μ. Αλή Χέλμι που πραγματοποιήσαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση μαζί του.

 

Μουφτής Κομοτηνής

ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ

 

Μουφτής Ξάνθης

ΜΕΜΕΤ ΕΜΙΝ ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here