Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα όσα ανέφεραν συνδικαλιστές του Σώματος και δημοσιοποιήθηκαν σε ΜΜΕ της χώρας, σχετικά με την καταβολή των νυχτερινών στο αστυνομικό προσωπικό. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Η σκόνη για το συγκεκριμένο ζήτημα σηκώθηκε μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, τα οποία έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι το ζήτημα των δεδουλευμένων νυχτερινών δεν έχει επιλυθεί με την τρέχουσα μισθοδοσία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο αναφέρει: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διοχετεύονται και διακινούνται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό».

Διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι τα νυχτερινά του Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2019, τα δε νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν κανονικά με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019.

Όσον αφορά στα νυχτερινά μηνός Δεκεμβρίου 2018, η ανακοίνωση αναφέρει: «Με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για 12 ώρες, ανά δικαιούχο, ενώ για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αρχηγείο τονίζει ότι για τις υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί, ανά δικαιούχο, φτάνει έως 100 ευρώ.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, όσα ανυπόστατα διακινούνται για το θέμα αυτό, μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν».

Η ΠΟΑΣΥ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση στην ανακοίνωση του αρχηγείου, στην οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικοί για τα παραπάνω και θέτει θέματα ελλείψεων που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Είναι λυπηρό η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ενδιαφέρεται, μετά από τις σημερινές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας, μόνο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και όχι αυτής του αστυνομικού προσωπικού που όφειλε ήδη να έχει ενημερώσει μέσω διαταγών για το τι μέλλει γενέσθαι για τα δεδουλευμένα τους».

Χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του αρχηγείου ως «επικοινωνιακού τύπου παρέμβαση» και καλεί την ηγεσία να ενημερώσει την κοινή γνώμη «για το τι γίνεται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Σώματος, τη συντήρηση και λειτουργία των μέσων, την καθαριότητα των υπηρεσιών και τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ», καθώς και σχετικά με τη στρατηγική «για την αποτελεσματική αναχαίτιση της καλπάζουσας εγκληματικότητας».

Πηγή: newsbeastSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here