Καταπέλτης ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου επί κακουργημάτων Δωδεκανήσου για έναν κάτοικο της Ρόδου, ο οποίος δικάστηκε με την κατηγορία ότι επί έξι ολόκληρα χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του χωρίς να δηλώσει ότι είχε αποβιώσει.

Η γυναίκα, που ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου, πέθανε τον Απρίλιο του 2006 αλλά ο γιος της που κατοικεί στην περιοχή Κοσκινού δεν ενημέρωσε την Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον θάνατό της ώστε να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης. Αντίθετα, την εισέπραττε κανονικά ως και τον Ιούλιο του 2012, βάζοντας συνολικά στην τσέπη του 69.871.25 ευρώ!

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι, παρ’ όλο που ήταν συνδικαιούχος, δεν είχε βιβλιάριο καταθέσεων ή κάρτα ανάληψης της μητέρας του η οποία έμενε μαζί με την οικιακή βοηθό της σε άλλο σπίτι και δεν μπορούσε να «σηκώνει» χρήματα από τον λογαριασμό της. Ωστόσο, δεν έπεισε τους δικαστές, που του έριξαν «καμπάνα» καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Πηγή: protothema.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here