Εκτονώνεται η ένταση στα Διαβατά και αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί στον άτυπο καταυλισμό επηρεασμένοι από ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη έχει αναχωρήσει το πρώτο ναυλωμένο λεωφορείο με 50 άτομα, ενώ περίπου 300 μετανάστες έχουν ήδη εγγραφεί για να αποχωρήσουν και περιμένουν τα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν. 

Ενώ νωρίτερα το πρωί είχαν αρχίσει να αποχωρούν με λεωφορεία οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες από την περιοχή, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι αναζοπυρώθηκε η ένταση στην περιοχή.

Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας και να προχωρήσουν προς την Ειδομένη. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές δύο ανδρών. Επίσης, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά φωτορεπόρτερ.

Πηγές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν ότι από εδώ και πέρα απαιτείται επαγρύπνηση διότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και πάλι παρόμοιο κάλεσμα σαν και αυτό που έφερε πολύ κόσμο τόσο στα Διαβατά όσο και στο Σταθμό Λαρίσης.

Άλλωστε, υπάρχει η πληροφορία, που ουδέποτε διαψεύστηκε, ότι παρόμοια fake news κινητοποίησαν κόσμο και στην Τουρκία, κοντά στα ελληνικοτουρκικά σύνορα.

Στο Σταθμό, η κυκλοφορία των τρένων είχε αποκατασταθεί ήδη από τα ξημερώματα και οι επιβάτες εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here