Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για το ποιο είναι το μυστικό τους, και έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό μακροζωίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ένας συνδυασμός του τρόπου ζωής, του περιβάλλοντος και της διατροφής των κατοίκων.

Οι διατροφολόγοι πρόσφατα ανέδειξαν μια υπερτροφή, και τα πολλαπλά ωφέλη της, το άγνωστο σε πολλούς, κολοκάσι ή αλλιώς αγκινάρα της Ιερουσαλήμ.

Το Κολοκάσι καλλιεργείται στην Ικαρία. Είναι ποώδες φυτό που φθάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Αυτό που καταναλώνουμε είναι ο βολβός του που μοιάζει με αυτόν της σελινόριζας. Είναι πλούσιο σε άμυλο και η γεύση του θυμίζει εκείνη της γλυκοπατάτας.

Στα χρόνια της Κατοχής έσωσε κυριολεκτικά από την πείνα τους ντόπιους, αφού είναι εξαιρετικά θρεπτικό, περιέχοντας σχεδόν όλες τις βιταμίνες. Δεν πρέπει να φαγωθεί ωμό, αλλά πρέπει να βράζεται.

eradio



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here