Η Τουρκία , την οποία πολλοί ανέμεναν να έρθει πιο κοντά στη Δύση, όταν ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε τη ηνία της εξουσίας, γίνεται μια χώρα που πολλές φορές δείχνει ότι όλο και απομακρύνεται, παραδομένη σε απόψεις που θυμίζουν “σκληρές” ισλαμικές “δημοκρατίες”.

Η πανίσχυρη επί Ερντογάν Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων φαίνεται πως εκτιμά ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των Bugs Bunny, Teenage Mutant Ninja Turtles και Popeye, ενθαρρύνουν την επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά.

Στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού της Aile (Οικογένεια) υποστηρίζεται η άποψη, ότι κάποια καρτούν και οι ιστορίες τους εμπνέουν την ιδέα ότι  “όλα είναι δίκαια στην επιδίωξη της νίκης επί του κακού”.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων «αυτοί οι χαρακτήρες ανταμείβονται μετά από πράξεις βίας που οδηγούν τα παιδιά στο συμπέρασμα ότι η βία είναι αποδεκτή”.

Το περιοδικό υποστηρίζει ακόμη ότι  ορισμένα κινούμενα σχέδια έρχονται σε αντίθεση με τα «εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα».

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία εισπράττει τεράστια κονδύλια χρηματοδότησης , είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του Ερντογάν.

Πηγή: militaire.grSource link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here